zondag 7 maart 2010

Verjaardags cadeautje

Vorige week ben ik weer een jaartje ouder geworden. De onvermijdelijke vraag is dan altijd: "Wat wil je voor je verjaardag hebben?". Je familie erop uit sturen voor een slotcar loopt meestal uit op een fiasco, dus vraag je maar geld zodat je zelf een kunt kopen. Mijn vrouw wil dat echter niet, dus wat doe je? Juist, je koopt er van te voren al een, geeft die aan haar en zegt: "pak deze maar in voor mijn verjaardag". Zo is het ook dit jaar weer gegaan en dit is hem:



De orginele auto werd gereden door Jack Westlund die de auto in 1968 kocht en er eerst 500 mijl mee op de weg reed. Jack wilde aan Trans-am races meedoen, en met hulp van zijn zoon Ken bouwde hij de auto om naar een 1969 model. De verwachte sponsoring van een lokale Chevrolet dealer ging niet door, dus Jack en zijn vrouw Mary Vee begonnen met V/J racing. De V staat voor Mary Vee en de J uiteraard voor Jack.
Jack reed zijn eerste 1970 Trans-am race op Laguna Seca en eindigde dat jaar als 7e in het kampioenschap. De auto reed nog mee in 18 races gedurende de jaren zeventig.
Tegenwoordig rijdt de auto mee "historic Trans-am series" voor meer info zie mijn "Links"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten