zaterdag 11 september 2010

Camaros verrassend goed

Gisteren was de 1e ronde van race 1 in de open klasse. Deze klasse is nieuw voor dit seizoen. Zoals de naam al zegt is de klasse heel open dwz bijna alles mag. Alleen geen F1 auto en vrachtwagens, bovendien zijn lexanbodies en metalen chassis verboden en ook geen 4WD auto's. Voor de rest mogen alle merken en type auto's meedoen en ook voor tuningonderdelen geldt geen beperking. Alleen de topsnelheid is beperkt tot 34 km/u.
Nu kun je hier op 2 manieren mee omgaan.
1. Je bouwt de perfecte auto met de hoogst mogelijke topsnelheid en de perfecte wegligging of...
2. Je rijdt met een auto die je gewoon mooi of leuk vindt en die zelden in een clubcompetitie gebruikt wordt.

Dat laatste is precies wat Edje (E&L slotracing) en ik doen. We rijden nl met de Scalextric Camaro, welke alleen van wat lood en PU voorzien is, voor de rest standaard uit de doos. Uiteraard maken we geen schijn van kans tegen de snelle jongens, we rijden dus ook onze eigen "competitie" binnen een competitie. Halen anderen zelfs ronde tijden van 7,7, de verwachting was dat wij rond de 11 seconden zouden halen. Tijdens het trainen werden toch 10,8 en 10,9 genoteerd, maar dat leek het maximaal haalbare. Tijdens de race bleek echter dat het sneller kon. Edjes snelste rond was geloof ik 10,451 en ik klokte een 10,395. Misschien dat nog lagere rondetijden er nog wel inzitten. Uiteindelijk reed Edje 113 ronden en ik 109 ronden. (De dagwinnaar Tim kwam uit op 150 ronden!!!).
Ik vreesde even dat we mogelijk rijdende chicanes zouden vormen en de overige deelnemers in de weg zouden rijden. Of dat we met uitvliegers de race voor anderen zouden kunnen verpesten. Maar de auto's lagen goed op de baan en het aantal uitvliegers viel mee. Al met al had niemand last van onze langzamere bolides. Edje en ik hebben daarom ook besloten de rest van het seizoen door te gaan met de Camaros want, ondanks dat we echt serieus geracet hebben, hebben we veel lol gehad tijdens de race.
Dat laatste is natuurlijk wat telt, plezier hebben in je hobby. De een heeft dat met een snelle perfecte auto, de ander wil gewoon leuk racen met een auto die hij leuk vindt. En dat is heel goed samen mogelijk zoals is gebleken.

Edjes Camaro, nr 88 Maurice Carter


Pauls Camaro, nr 6 Sunoco Penske

2 opmerkingen:

  1. Leuk geschreven stukje, Paul. Het is inderdaad beter gegaan dan verwacht en dat zonder voor veel problemen te zorgen. De Camaro's zijn leuk om mee te rijden en liggen nog wonderbaarlijk goed op de baan ook nog.

    Cheers,
    Edje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig mannen, Mooi van zo'n "open klasse" om deze "kisten" tussen al dat geweld rond te zien rijden. Het ging inderdaad verrassend goed.

    BeantwoordenVerwijderen