zondag 16 december 2012

Freeslotter treffen

Zaterdag 8 december met Edje en Lars weer in Duitsland geweest. In Kamp-Lintfort stond het de freeslotter jaarafsluiting op het programma. Meer dan 50 deelnemers waren aanwezig. Veel bekende gezichten die ik gedurende het jaar ook op andere evenementen heb gezien, maar ook nieuwe gezichten. Gereden werd op de beide banen waar ook de zes uurs van jongst leden op gereden werd. Voor (gesponsorde)auto's werd gezorgd. De grote baan (waar we alledrie in dezelfde heat mochten beginnen) was voorzien van een zestal Carrera Mercedes SLS auto's met de orginele bandjes en nog met magneet. Dit reed voor geen meter, en de uitvliegers waren niet van de lucht. Er was er een bij die je volgas kon blijven rijden, anderen waren weer heel onvoorspelbaar. Na de race moesten we inzetten, en daarna was er tijd voor een warme hap, in Duitsland altijd goed verzorgd en redelijk geprijsd. Daarna mochten we op de kleine baan rijden met Slot-it Lancia's (white kits in vier verschillende kleuren gespoten). Dit ging stukken beter ondanks dat de kleine baan veel moeilijker is.
Nadat iedereen aan de beurt was geweest was het tijd voor de "prijsuitreiking". Alleen de eerste 10 werden met name genoemd, de overige deelnemers (wij dus ook) waren op de 11e plaats geƫindigd. Het is per slot van rekening een dag waar de gezelligheid overheerst en het resultaat niet telt , alhoewel je altijd fanatiekelingen hebt.
Daarna werden de auto's waarmee gereden is en nog een aantal gesponsorde artikelen verloot onder de deelnemers. Ik viel in de prijzen, alhoewel ik geen auto won. Ik kreeg een "weckmann", een broodpoppetje voorzien van een pijp. Het smaakte in ieder geval goed.
Rond een uur of zes gingen we na een gezellige dag weer naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten