maandag 26 mei 2014

Abbey Road 150

Dit jaar wel weer een BraLi race op de Kloosterstraat (Abbey Road vrij vertaald). 6 deelnemers aan de start, nl Edje, Lars, Jimmy, Geert, Arjan en ikzelf. Gereden werd er met Slot-it Group C of GT's, maar iedereen had voor een Group C gekozen. 3 maal een Jaguar (Edje, Geert en Jimmy), 2 maal Porsche (Arjan en ik) en een Toyota (Lars). Punten telling volgens het gekende recept.
Na de Thunder in the Loft Classic hadden we al wat getest en bleek de grip al snel weer weg te zijn. Daarom mijn besluit om maar 15 ronden per heat te rijden, achteraf viel het best mee met de grip en was 25 ronden ook mogelijk geweest. Omdat ik nog steeds problemen heb met de telling via PC, weer de mechanische teller uit de kast gehaald. Dit betekende echter weer dat niet halverwege (na 15 ronden eigenlijk) van spoor gewisseld kon worden. Daarom reed iedereen dus 2x (15 ronden) tegen iedereen, de tweede keer natuurlijk op het andere spoor. Iedereen kwam daardoor op 150 ronden.

Arjan, die er een hele tijd uit is geweest en nog nooit op mijn huidige baan heeft gereden, wist geen race in winst om te zetten en eindigde daarom op de zesde plaats.

Geert reed weer heel sterk, wist 3 races te winnen, maar had 1 (of eigenlijk 2) uitvliegers te veel. Dit betekende dat hij met 1 punt verschil op de vijfde plaats eindigde.

Op je eigen baan rijden is geen garantie voor succes. Zeker bij een tijdelijke baan is er weinig tijd om te oefenen en komt het toch zeker ook op de auto aan. Ik wist ook 3 races te winnen, maar had 1 uitvlieger minder dan Geert een eindigde dus op de vierde plaats.

Jimmy reed ook heel sterk ( met Arjans Jaguar, die Arjan achteraf gezien beter zelf had kunnen gebruiken). Jimmy wist 6 races te winnen en liet bovendien geen uitvliegers noteren, iets waarmee hij bij Edje normaal het record heeft. Hij eindigde dus op de derde plaats.

Lars was de snelste vandaag, hij liet de snelste tijd noteren. Maar zoals Edje zegt, in de cruciale races laat hij het meestal liggen en dat is meestal tegen zijn vader. Hij wist 8 races te winnen en eindigde daarmee op tweede plaats.

Edje was weer de onbetwiste nummer 1. Hij wist alle 10 zijn races te winnen, maar had helaas 1 uitvlieger waardoor hij niet de perfecte score van 500 punten haalde, maar uiteraard wel de eerste plaats voor zich op eiste.

De uitslag:

Edje         499 punten
Lars          458 punten
Jimmy       420 punten
Paul          359 punten
Geert        358 punten
Arjan        291 punten

Stand BraLi kampioenschap na 2 races:

1. Edje 50 punten.
2. Lars 43 punten.
3. Arjan 41 punten.
4. Paul 41 punten.
5. Jimmy 40 punten.
6. Geert 37 punten.

Een baan steeds weer moeten opbouwen en afbreken is niet ideaal. Soms is er geen stroom of lijkt de stroom weg te vallen. Dat was ook dit keer weer het geval, maar het verbuigen en het opnieuw in elkaar klikken hielp en daarna waren er geen problemen meer. Ook de grip viel goed mee (baan gestofzuigd en met een vochtige doek afgenomen), waardoor de verwachtte contacten (ook ivm de smallere baan) gelukkig uitbleven en niemand bestraft hoefde te worden. Ik heb nu de hele zomer de tijd om een paar pijnpuntjes nog weg te werken, zoals stroomvoorziening (doorlussen) en de tijdmeting.

Mannen bedankt dat jullie geweest zijn en tot bij Arjan voor de finale van het BraLi kampioenschap.

1 opmerking: