maandag 12 december 2016

Classic GT

Komende zaterdag is er een Classic GT race op de E&L Raceway. Als het om classic GT auto's gaat is er voor mij, als liefhebber van Amerikaanse classics, maar 1 keuze mogelijk: een Ford GT40. Niet dat ik daar altijd geluk mee heb gehad. Toen ik nog lid was van Slotmanege  (later Euroslotracing) had ik een Fly GT40 voor de Fly classic klasse. Ik geloof dat we deze klasse 2 seizoenen hebben gereden en ik heb 2 keer een nieuw chassis moeten aanschaffen. Ook mijn huidige GT40 van Slot-it heeft al de nodige mankementen gehad. Tijdens de 2e Souterraincup was het ook raak. Het sleperschoentje raakte een kleine oneffenheid in één van de slots met als gevolg dat het oog waarin het sleperschoentje bevestigd zit afbrak. Dus ook nu een nieuw chassis. Een paar weken geleden tijdens het trainen op de E&L Raceway bleek nu dat het voorste bevestigingspunt van de kap ingescheurd was, waardoor het schroefje niet meer pakt.



Gelukkig heb ik ooit iets gelezen hoe je dit kunt oplossen. Namelijk door een metalen buisje (koper oid) rond het bevestigingspunt schuiven. Je kunt dan zonder dat het verder inscheurt een iets dikker schroefje gebruiken zodat je de kap weer goed vast kunt zetten. Gelukkig hadden ze bij Horbach in Geleen dunne aluminiumbuisjes die precies pasten.




Voor de Classic GT klasse heeft Edje een klein regelement opgesteld. Omdat we met de GT3's met rubber bandjes rijden, gaan we dat ook met de Classic GT's doen. Dit mogen de originele bandjes zijn maar ook bandjes van bijv NSR classic of Thunderslot. Edje heeft zelf bandjes van Thunderslot op zijn Thunderslot Lola (die zo snel is dat hij waarschijnlijk met de overwinning gaat lopen) gemonteerd. Hij heeft deze ook op mijn GT40 gemonteerd, waarvoor nog mijn dank. Ik heb inmiddels mijn twijfels over deze bandjes. Edje heeft nl door het intensieve testen al een setje versleten, bij het tapen bleven de vellen rubber al aan de tape kleven. Ook de mijne vertonen al slijtplekken na slechts een avondje testen. Vrijdag avond kan er nog getraind worden, wat ik wel ga doen, en dan zullen we wel zien hoe de bandjes zich houden.





1 opmerking: