zaterdag 4 december 2010

Surprise race 2010: hilariteit alom......


Woensdag en vrijdag jl was er voor het derde jaar op rij (je kunt dus al van een traditie gaan spreken) tijd voor de surprise race. Reden we 2 jaar geleden in tegengestelde richting en vorig jaar met aanhangers, nu was iedereen natuurlijk nieuwsgierig wat de organisatie dit jaar had bedacht. De prima organisatie was dit jaar in handen van Paul,Martin en Mark.

We moesten dit jaar sinterklaas helpen met het rondbrengen van de pakjes. De met de paasrace gebruikte Scalextric Mini's waren daartoe voorzien van imperials van Lego. De pakjes bestonden uit lego blokjes in 4 verschillende kleuren, 2 verschillende maten. Een tweetal soort blokjes was nog verzwaard met lood.


Aan het begin van iedere stint moest gedobbeld worden met een kleuren dobbelsteen, en de gegooide kleur bepaalde welk pakje je op de auto waarmee je dan ging rijden moest stapelen. Bij aanvang van de 3e en 6e stint moest echter ook nog met een gewone dobbelsteen gedobbeld worden en het gegooide nummer gaf aan op welke auto het pakje dan geplaatst moest worden. Dit hield in dat dan op sommige auto's meerdere pakjes erbij kwamen en op sommige geen extra pakje. Zaak was het om zo gunstig mogelijk te stapelen zodat de auto zo stabiel mogelijk bleef, je kon echter de pakjes ook zodanig plaatsen dat degene die na jou met die auto moest rijden, moeite zou hebben het volgende pakje fatsoenlijk te plaatsen.



Je zult begrijpen dat de auto's na iedere stint instabieler werden en je voorzichtig moest rijden. De auto's lagen dus meer langs de baan dan dat ze reden, zeker omdat velen er een sport van maakten om zo vaak mogelijk er uit te vliegen met het doel natuurlijk om anderen mee te nemen. Ook de versiering (sinterklaas en zwarte piet poppetjes) en de perpernoten werden niet gespaard.
Dat dit tot hilarische taferelen en lachbuien leidde is natuurlijk duidelijk, ook mede door de begeleidende, vaak "foute" muziek. De foto's spreken voor zich.


Zie voor meer foto's de link naar "mijn fotoalbum", surprice race 2010.

Aan het einde van de avond was er voor iedereen nog een presentje in de vorm van een CD met muziek (helaas niet de bovengenoemde) en een soort lego raceautootje.

Paul, Martin en Marc, bedankt voor de organisatie. Het waren 2 zeer geslaagde avonden. Ik ben benieuwd naar volgend jaar, want het wordt steeds moeilijker om iets orgineels te bedenken.

2 opmerkingen:

  1. een onwijs leuk idee voor -aan de foto's te zien- een geslaagde variant op een wedstrijd. [als je daar nog van kon spreken,lol gehalte was hoger volgens mij]

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad, van een wedstrijd was geen sprake, maar daar was het ook niet om te doen. Plezier hebben, met een ludieke manier van racen, is ieder jaar de opzet bij dit gebeuren.

    BeantwoordenVerwijderen