zondag 10 april 2011

Thunder in the Loft II

Zaterdag 9 april was het tijd voor de tweede versie van "Thunder in the loft" op de E&L raceway. Vijf man waren aanwezig, nl Edje, Lars, Arjan, Jimmy en ikzelf. Iedereen reed weer tegen iedereen en dat met 2 verschillende auto's die wel op het zelfde spoor bleven. De puntentelling was simpel: 50 punten voor de overwinning, 25 punten voor de 2e plaats. Maar Edje had een leuke variant bedacht: iedere uitvlieger leverde een strafpunt op en dit bleek van doorslaggevend belang.

De 1e reeks heats over 2 minuten leverden weinig verrassends op. Edje en Lars wisten zowel van Arjan, Jimmy als mij te winnen. Ikzelf wist Arjan te verslaan, maar de spannende nek aan nek race tussen Jimmy en mij eindigde met een halve auto voorsprong in het voordeel van Jimmy. De onderlinge confrontatie tussen vader en zoon werd in het voordeel van Ed beslecht.

Na de pauze was het tijd voor de tweede reeks heats, nu over 20 ronden. Dit keer waren de races veel closer.
Edje en Lars wisten wederom te winnen van Arjan, Jimmy en mij. En ook ik wist weer van Arjan te winnen. De race tegen Jimmy was wederom spannend. Jimmy nam een voorsprong maar ik kwam steeds dichterbij. Een halve ronde voor de finish vloog Jimmy eruit, en kwam ik licht op voorsprong. Jimmy's auto stond echter gunstiger voor de herstart, mij auto stond uit het zicht. Door de snellere reactie van Jimmy bij de herstart wist hij alsnog weer met een kleine voorsprong te winnen.
De confrontatie tussen vader en zoon verliep ditmaal in het voordeel van Lars. Normaal gesproken betekende dit evenveel punten in de eindstand voor beide, ware het niet voor de strafpunten regel. Edje vloog nl in deze en nog in een andere race uit de baan en dat kostte hem 2 punten en daarmee de eindoverwinning.
Voor het eerst in de geschiedenis dus een andere winnaar op de E&L raceway, maar een terechte winnaar.

Uitslag:

1. Lars 375 punten.
2. Edje 373 punten.
3. Jimmy 292 punten.
4. Paul 246 punten.
5. Arjan 191 punten.


Na de prijsuitreiking, met het inmiddels traditionele certificaat/oorkonde, keerde iedereen weer tevreden huiswaarts.

Edje en Lars, wederom bedankt voor de gastvrijheid en de leuke middag, uiteraard Arjan en Jimmy ook bedankt voor de leuke middag en de laatste ook voor het mogen meerijden.

In mei staat nog 1 race op het programma, nl de Spring Classic voor Slot-it Group C en GT. Daarna is het zomerstop, maar na de zomer gaat Edje zeker verder met dit concept. Er staat zelfs nog iets meer op de planning, maar daarover later meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten