zondag 8 mei 2011

"Vol verwachting klopt ons hart........"

Met deze zin uit een bekend sinterklaasliedje in mijn hoofd reed ik richting Voorhout. De Tomtom bracht me tot voor het juiste huizenblok aan de Bleihof. Ik had echter Marcs adres als favoriet onder de naam "Marc Stouten" opgeslagen, dus ik wist het huisnuimmer niet meer. Gelukkig zag Marc me besluiteloos voor de huizen langs lopen en kwam hij naar buiten. Eenmaal binnen verbaasde ik me over het feit van een kelder onder een recente woning. Al gauw bleek dat deze zelf was aangelegd. Niet alleen voor Marcs baan, ook voor zijn vrouw is er een ruimte voor een schoonheidssalon, slimme zet!!!
Onder genot van een kop koffie werd er nader kennis gemaakt en na wat gebabbel over slotracen en bloggen etc was het tijd om naar beneden te gaan.

Heb je na het zien van foto's van deze baan al iets van "wow", als je de baan in het echt zien dan is het "WOW, WOW, WOW".Let vooral ook op de door een vriend van Marc gemaakte muurschildering die naadloos aansluit op de baan.

Alleen met het kijken naar de baan met al zijn details kun je al een uur zoet zijn, en dan nog heb je niet alles gezien. Marc genoot zichtbaar (en terecht) van mijn bewonderende blikken en uitroepen. Alles (behalve figuren, een paar bomen en wat voertuigen) heeft hij zelf gemaakt en hoe. Bijvoorbeeld de vlaggemasten. Zou bijna iedereen gewoon wat papieren vlaggetjes rond een satestokje plakken, Marc dus niet. De satestokjes zijn halverwege voorzien van een dwarshoutje en bovenaan van een oogje van metaaldraad. Daartussen is een draadje gespannen en hieraan hangt de vlag. Daardoor kan de vlag vrij bewegen, waardoor de vlag wappert als je voor wat "wind" zorgt door te blazen. Andere details zijn o.a de "bloemen" langs de kant en in de bloembakken aan de balkons, het zelfgemaakte prikkeldraad, het riet langs het water, gemaakt van de haren van een verfborstel, enz. enz. Er zijn bijna geen woorden voor te vinden om dit te beschrijven.
Rechts vooraan het zelfgemaakte prikkeldraad

Maar niet alleen de scenery, ook de layout van de baan is geweldig en heel fijn om te rijden. Mijn favoriete punt is ongetwijfeld de drie krappe hairpins aan de linkerkant van de baan.

Na het maken van wat foto's werd het tijd om wat auto's op de baan te zetten.


De Corvette Grandsport en de Shelby Cobra van Revell, hadden totaal geen grip. Dit lag waarschijnlijk aan het feit dat hier de motor voorin ligt en de auto's achterin geen gewicht hebben, kan waarschijnlijk wel opgelost worden met wat lood. Ook de Ford Fairlane van Revell was geen succes. De Lola T-70 MKII had wel voldoende grip, echter deze bleek wat licht aan de voorkant. Daardoor vloog de auto geregeld uit de baan, met name daar waar wat dipjes en heuveltjes in de baan zitten. Vooral voor de hairpins boorde hij zich geregeld onder de vangrail.

Met wat lood voorin kon dit wel eens een fijn rijdende auto worden

De Chevrolet Camaro en Ford Mustang van Scalextric reden ook best goed.
Toptijden heb ik niet echt gereden met mijn auto's, maar toen ik even met Marcs Mosler reed haalde ik toch een tijd van 9,36 seconden. Niet slecht, met een vreemde auto en een vreemde regelaar (Marcs Slot-it, want mijn ACD pro haperde af en toe).


Zie hier de bloemen in de bloembakken


Oeps, te snel gereden!!!!


"Time flies, when you're having fun", dus rond kwart voor twaalf was het tijd om op te stappen. Per slot van rekening moest Marc de volgende dag werken en ik moest nog ca 40 minuten rijden naar het vakantie huisje. Wat mij betreft had het nog wel langer mogen duren, maar ik heb in ieder geval genoten.

Marc, hartstikke bedankt voor de gastvrijheid, helaas kan ik je niet uitnodigen om bij mij eens te komen rijden, omdat ik geen vaste racebaan heb, maar kom inderdaad eens langs in Swalmen.

Tegen andere slotraceliefhebbers zou ik zeggen: ga eens kijken en rijden bij Marc, je bent zeker van harte welkom en de baan is echt geweldig. Voor meer foto's zie de blogs van Marc (het souterrain) zelf, HenkG (TwentTrack) , PorscheHarry en Steffer (Slot On The Attic).


PS

Uiteraard kon ik niet achterblijven tov mijn Twentse collega's (HenkG en PorscheHarry) en had ik voor Marc een kistje met "Limburgse specialiteiten meegenomen.

4 opmerkingen:

 1. Leuk stuk om te lezen.
  Ik ga aankomende vrijdag op bezoek bij Marc, ben erg nieuwsgierig naar zijn baan. Ik hoop ook een paar ideetjes op te kunnen doen voor mijn baan.
  Nu alleen nog even hopen dat Conrad de XLR stekkers op tijd aflevert zodat ik met mijn eigen regelaar kan rijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk verslag Paul, van zo te zien erg goed vermaakt.
  En dan ook nog wat lekkers uit Limburg mee. Goedzo kerel......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Paul, wat een geweldig verslag!! Vond het leuk om na te lezen. As vrijdag staat bezoek uit Rotterdam gepland. Dan heb ik bezoekers uit oosten, zuiden en westen gehad, haha.

  BeantwoordenVerwijderen