dinsdag 10 januari 2012

Winternationals op de E&L raceway

Zaterdag 7 januari werden de winternationals verreden op de E&L raceway. Deze waren niet zo spannend als de Thunder in the Loft races, maar het was weer een leuke en gezellige middag.
Gereden werd met Slot-it en iedere race bestond uit 60 ronden waarbij na 30 ronden van spoor werd gewisseld.
Zowel Jimmy als Arjan hadden een auto die niet optimaal was, zodat Edje hier nog even wat aan gesleuteld heeft. Arjans auto was daarna nog niet optimaal en omdat Arjan zelf ook niet helemaal optimaal was (feestje de avond ervoor) verloor hij van Jimmy. Edje wist te winnen van zowel Arjan als Jimmy. Mijn auto reed veel beter dan tijdens de E&L raceway 250, maar tegen Lars was ik niet opgewassen. De wedstrijd tegen Jimmy werd echter gewonnen.

Pauze, met lekkere broodjes hamburger.

In de 2e reeks wist Lars zijn wedstrijden tegen Jimmy en Arjan te winnen. Edje was wederom te sterk voor mij, maar de wedstrijd tegen Arjan werd weer gewonnen, dus de 3e plaats was een feit. De strijd om de eindoverwinning ging tussen vader en zoon, en diegene die zou winnen, zou ook de eindoverwinning behalen. Beide gingen dan ook fanatiek van start, Lars zelfs iets te fanatiek wat resulteerde in veel tikjes in de bochten. Hij werd daarvoor dan ook door Edje tot de orde geroepen, waarna het beter ging. Edjes auto, die tot dan toe perfect lag, begon echter grip te verliezen (hogere temperatuur van baan?)en dit leidde tot een aantal uitvliegers. Uiteindelijk wist Lars dan ook te winnen.

De uitslag:
1. Lars 199 punten.
2. Edje 177 punten.
3. Paul 157 punten.
4. Jimmy 127 punten.
5. Arjan 100 punten.

De stand in het baankampioenschap:

Naam Meetings Gemiddeld Punten
Edwin Clout 5 24,2 121
Lars Clout 5 23,8 119
Paul van Nuil 5 20,6 103
Arjan Biekens 4 19,8 79
Jimmy Brouns 3 20 60
Maurice Fliesher 1 20 20
Geert Roubroeks 1 18 18

Iedereen bedankt voor de gezellige middag.
Jimmy bedankt voor het rijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten