zaterdag 18 november 2017

E&L raceway 250

Nu iets eerder dan normaal mijn verslag.
De derde race van het seizoen is de E&L raceway 250. Dit is tevens de eerste race voor het BraLi kampioenschap. Het BraLi kampioenschap is opgezet met de bedoeling om op verschillende banen van de leden een race te rijden. BraLi staat voor Brabant (Arjan) en Limburg (de rest van het zooitje).
In de praktijk werd/wordt er maar op 3 banen gereden, nl bij Edje, Arjan en op mijn tijdelijke baan. Vorig seizoen was er geen race bij Arjan omdat zijn baan was afgebroken. Alhoewel Arjan nog steeds geen nieuwe baan heeft, wil hij dit seizoen toch een race organiseren. Deze gaat plaats vinden op de baan van Edje, maar we gaan in de andere richting rijden.

Edje is de titelverdediger en ook weer de favoriet voor dit jaar. Voor plaats 2 zijn Lars en Robert de beste kandidaten, maar aangezien ze deze race, al dan niet vrijwillig, al missen zijn ze kansloos, voorop gesteld dat de anderen alle races rijden. Gezien de wisselende, onvoorspelbare uitslagen in hun onderlinge races zal het spannend zijn tussen Arjan, Geert en Paul.
En spannend wordt het!!!!

Met zijn vieren stonden we dus aan de start, Edje, Arjan, Geert en ik. Omdat we dus maar met zijn vieren waren werd een dubbel programma gereden. Voor de pauze reed iedereen 2 keer tegen de anderen, uiteraard op de verschillende sporen. Edje won al zijn races. Ik wist zowel van Geert als Arjan 1 keer te winnen, de andere race ging verloren. Arjan wist echter wel twee keer van Geert te winnen, wat cruciaal bleek voor de einduitslag.

Pauze met belegde broodjes en goulashsoep.

Na de pauze werd het geheel nog eens overgedaan, met vrijwel dezelfde uitslag. Het enige verschil was dat Arjan en Geert in hun onderlinge races allebei een keer wonnen.
Dit leverde de volgende einduitslag op:

Uitslag E&L Raceway 250:

1. Edje 597 punten; 2. Arjan 452 punten; 3. Paul 436 punten; 4. Geert 413 punten.

Stand BraLi kampioenschap:

1. Edje 25 punten.
2. Arjan 23 punten.
3. Paul 21 punten.
4. Geert 20 punten.

Stand baankampioenschap:

1. Edje 73 punten uit 3 races.
2. Arjan 62 punten uit 3 races.
3. Paul 61 punten uit 3 races.
4. Geert 58 punten uit 3 races.
5. Lars 48 punten uit 2 races.
6. Robert 21 punten uit 1 race.

Zoals gezegd, de dubbele overwinning van Arjan op Geert voor de pauze was cruciaal. Hadden ze ook hier allebei een race gewonnen, dan hadden we alle drie evenveel gewonnen races en was het op de uitvliegers aangekomen en de uitslag heel close geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten