zondag 3 december 2017

Geslaagde endurance race


De open 4 uurs endurance race op de E&L Raceway mag als geslaagd beschouwd worden. Edje had 2 HRS GT32 auto's (Corvette C6R, SCX en Panoz Esperante, Fly) onder het stof uitgehaald en achteraan voorzien van NSR velgen en bandjes. Deze auto's kwamen op een vast spoor (resp. 1 en 2), zodat ieder team met beide auto's moest rijden. De race werd opgedeeld in 2 delen van 2 uur waarbij ieder half uur van spoor (en dus auto) gewisseld werd. Binnen dat half uur werd om de 7,5 minuten ook van rijder gewisseld. Na 2 uur was het dus tijd voor de gezamenlijke lunch die bestond uit duuvelkesvleisj met rijst en stokbrood, gemaakt door Jolanda.

De auto's

De heren van Het Souterrain (Marc Stouten, Frank 103, Jan-Willem van Capelleveen en Martin Schalkers) mochten voor de race een uurtje trainen, terwijl de heren van E&L raceway (Edje, Lars, Geert en ik) op vrijdag een uurtje getraind hadden.

Na de koffie en vlaai was het tijd voor de start. De geplande kwalificatie werd vervangen door een tos, gewonnen door Het Souterrain, en zij kozen ervoor om te starten op baan 1 met de Corvette.
Al snel werd het duidelijk dat wij het voordeel van de thuisbaan hadden, en vooral Lars en Edje zorgden ervoor dat we uitliepen. Geert en ik wisten de voorsprong vooral vast te houden en soms ook wel uit te breiden. Uiteindelijk wisten we ieder half uur af te sluiten met ca 15 ronden voorsprong. Maar de heren van Het Souterrain gaven goed partij, met name Jan Willem en Martin kwamen steeds beter in hun ritme en ook Frank wist aardig tegenstand te bieden. Allen Marc, gewend aan rijden op hout, had wat meer moeite met de plastic baan.

Team Het Souterrain: JW, Marc, Martin en Frank


Team E&L Raceway: Paul, Lars, Edje en Geert

Na vier inspannende en gezellige uren was dit de uiteindelijke uitslag:

E&L Slotracing: 3066 ronden en 17 baanstukken.
Het Souterrain: 2956 ronden en vier baanstukken.

Edje bedankt voor het organiseren, Jolanda voor het lekkere eten, Geert en Lars voor de teamspirit, en natuurlijk Marc, Frank, JW en Martin voor de geboden tegenstand en natuurlijk allemaal voor de gezellige dag.

Meer verslagen, foto's en filmpjes op de blogs van Frank 103 (Filmpjeverslag) en JW (Filmpje)Geen opmerkingen:

Een reactie posten