woensdag 27 december 2017

Lola veegt Ford van de baan.

Even weer een verslag van een race van het Zooitje Ongeregeld. Dit keer de Classic GT en historic sportcars en de derde race van de crazy race.

Vijf man aan de start. Edje met zijn Thunderslot Lola, Lars en ik met een Slot-it Ford GT40, Arjan met een NSR Ford GT40 en Geert met een NSR Ford MKIV van Edje.
Zoals verwacht won Edje al zijn races met overmacht, tegen zijn Lola is niks opgewassen. De enige manier voor de rest is waarschijnlijk om ook de aanschaf van een Lola te overwegen. Lars was ook te sterk voor Geert, Arjan en mij. Arjan had de grootste problemen met zijn auto en wist dan ook geen race te winnen. Ik zelf won beide races tegen hem dan ook, hoewel eentje vrij veel moeite kostte. Ik werd er op een geven moment door Arjan uitgetikt en deze uitvlieger werd niet meegeteld, maar even later vloog ik er op dezelfde plek door mijn eigen schuld weer uit, wat uiteraard tot een achterstand leidde. Uiteindelijk wist ik die achterstand goed te maken en alsnog nipt te winnen, maar het was heel close. De eerste race tegen Geert verloor ik, maar de tweede was een nek aan nek race die ik uiteindelijk ook weer nipt won. Al met al resulteerde dit in een vierde plaats in de einduitslag.


De auto's

Mijn auto vloog op een vreemde plaats uit de baan.
Gelukkig staan daar bandenstapels anders was hij gespietst.

Uitslag Classic GT:

1. Edje 396 punten; 2. Lars 359 punten; 3. Geert 299 punten; 4. Paul 288 punten; 5. Arjan 235 punten.

Stand baankampioenschap (tussen haakjes de punten na aftrek 2 schrap resultaten):

1. Edje 98 (50) punten uit 4 races.
2. Arjan 81 (44) punten uit 4 races.
3. Paul 81 (41) punten uit 4 races.
4. Geert 79 (41) punten uit 4 races.
5. Lars 71 (48) punten uit 3 races.
6. Robert 21 (21) punten uit 1 race.

Dan de crazy race:
In mijn eerste race tegen Edje vloog ik er helaas, met nog 10 seconde te rijden, uit. Een dure uitvlieger want zowel Edje, Geert en Arjan, reden hun beide races volledig uit. Alleen Lars vloog er ook 1 keer uit en reed in die race minder rondes waardoor hij achter mij eindigde. Edje won voor Geert, Arjan, mij en Lars.

Uitslag Crazy Race:

1. Edje 35,36 ronden; 2. Geert 34,21 ronden; 3. Arjan 33,38 ronden; 4. Paul 32,17 ronden; 5. Lars 25,38 ronden.

Dit levert volgend zeer interessante stand op:

1. Paul, Geert en Edje 26 punten uit 3 races.
4. Lars en Arjan 20 punten uit 3 races.
6. Robert 7 punten uit 1 race.

Daarna de nieuwe NSR Corvette C7R nog wat proefrondes laten rijden. Blijkt dat de voorbanden bepaalde (in mijn ogen) nutteloze bevestigingspunten op het chassis raken. Vraag me echt af waar die voor dienen, in ieder geval niet voor het bevestigen van de kap.

Iedereen weer bedankt voor de gezellig dag en Jolanda voor de lekkere goulash.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten