dinsdag 16 januari 2018

Goed debuut Corvette C7R

Nadat Lars dit seizoen begonnen is met een nieuwe NSR auto (de "Young Driver"Aston Martin ASV GT3) was het nu mijn beurt om met een nieuwe auto te komen. Na lang wachten was dan eindelijk de Corvette C7R in de door mij gewenste kleurstelling beschikbaar. Na de Classic GT race vorige maand, had Edje de motor voor mij ingebouwd (ik heb geen soldeerbout en geen pinionpuller) en werden de juiste achterbanden gemonteerd. Bij de eerste testrit bleek echter dat de voorbanden bepaalde bevestigingspunten in de kap en chassis raken. Dit was duidelijk te zien aan een slijtspoor in de banden. Na monteren van de, inmiddels flink afgesleten, voorbanden van de C6R was dit minder maar nog niet optimaal. Toch waren rondes net onder 3,9 seconden al haalbaar. Voor deze race zijn de voorbanden nog iets verder afgeslepen door Edje waardoor de auto nu prima rijdt. En hoe, dat bleek wel tijdens de race.Met vijf man stonden we aan de start: Edje , Lars, Arjan, ik en na lange tijd was Jimmy ook weer van de partij. Geert moest wegens werkzaamheden aan zijn 1:1 raceauto verstek laten gaan en ook Robert kon weer niet..
Zoals gebruikelijk reed iedereen weer tegen iedereen en de punten telling was volgens het gekende concept.
Ik won mijn races tegen Arjan en Jimmy en moest daarbij niet tot het uiterste gaan (zoals Edje zegt pas ik mijn rijstijl en tempo aan aan de tegenstander). Tegen Edje en Lars was het spannend, want toen bleek de echte potentie van de C7R naar voren te komen. Hoewel ik beide races verloor moesten beiden heren moeite doen om me voor te blijven en klokte ik tijden onder de 3,8 seconden nl 3,795 tegen Edje en 3,794 tegen Lars. Ook had ik maar 1 uitvlieger tot dat moment. De auto is iets breder dan de C6R en ligt daardoor waarschijnlijk iets vaster op de baan.

Na de pauze met een broodje hamburger met spek en uien werd het geheel nog eens herhaald.

Ook nu won ik van Jimmy en Arjan en waren de races tegen Edje en Lars weer spannend. Een klein foutje (net geen uitvlieger) in beide races maakte dat ik tegen een achterstand aankeek, maar dat betekende voor beide heren nog geen gewonnen race, omdat ik beide keren toch de achterstand wist te verkleinen.
Kortom: deze auto rijdt perfect en de rest van het seizoen kon wel eens spannend gaan worden. Ben heel benieuwd hoe de auto zich houdt straks op mijn eigen baan bij de finale race van het BraLi kampioenschap.

Uitslag NSR GT3:

1. Edje 400 punten; 2. Lars 359 punten; 3. Paul 319 punten; 4. Arjan 277 punten; 5. Jimmy 229 punten.

Tussen stand baankampioenschap (de slechtste twee resultaten per rijder zijn geschrapt):

1. Edje 75 punten uit 5 races.
2. Lars 71 punten uit 4 races.
3. Arjan 64 punten uit 5 races.
4. Paul 62 punten uit 5 races.
5. Geert 60 punten uit 4 races.
6. Robert 21 punten uit 1 race.
7. Jimmy 19 punten uit 1 race.

Na dit geweld werd de spanning teruggedraaid naar 7 volt om te gaan rijden met de Historic touringcars. Ik reed met mijn Scalextric Dodge Challenger. In de eerste race tegen Edje kwam ik tot iets meer dan 15 ronden, maar in de race tegen Jimmy maakte ik een valse start en kwam ik maar tot iets meer dan 12 ronden. Lars won en ik eindigde als vijfde (ofwel laatste).

Het was weer een gezellige racemiddag. Volgende maand staan weer de Classic GT's op het programma en de vierde ronde van het Crazy Race kampioenschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten