donderdag 7 oktober 2010

Chaos troef

Gisteren was de 2e ronde voor de 1e race in de clubklasse. Een groot deel van de leden heeft vorige vrijdag al gereden. De clubklasse wordt verreden op de houten slotfire baan met Mini Z auto's in schaal 1/28. De auto's zijn van de club en blijven op het zelfde spoor, waardoor iedereen met alle 6 de auto's moet rijden. Ipv 6 maal 3,5 minuten wordt er 6 maal 25 ronden gereden en wie dat het snelste doet is de winnaar.
Omdat verschillende mensen ( oa ik) nog niet of nauwelijks hadden kunnen oefenen, hebben we lange tijd getraind. Hier ging alles nog voorspoedig. De 1e heat met Marc, Martin en Beer ging ook voorspoedig tot de aan het begin van de 4e stint. Baan 4 (waar Beer moest rijden) had plots geen spanning meer. Later bleek dat ook het geval op baan 1, 2 en 3. Er werd besloten tot een restart. Wederom bij het begin van de 4e stint exact hetzelfde probleem, echter dit keer kon de race hervat worden door op een soort resetknop te duwen. Er ging echter wel wat tijd verloren. De 2e heat bestond uit Remôn, Ton, Paul Kessels en ik. Ook hier de 1e 3 stints geen problemen.
Bij de start van de 4e stint wederom het zelfde probleem. Ik moest op baan 4 en had geen spanning. De race toch kunnen hervatten door wederom gebruik te maken van die reset button. Toen bleek echter de tijd wel te lopen, maar werden de rondes niet geteld. Uiteindelijk is dit toch nog goedgekomen, maar de gereden eindtijden zijn dus niet helemaal representatief. Wat de oorzaak is is niet bekend maar frappant was wel dat het gebeurde bij het begin van stint 4 op baan 4, en dat zowel Beer als ik met een ACD pro 5 regelaar rijden, die naar het schijnt toch problemen opleveren bij de slotfire baan. Zo moet bijvoorbeeld de rem volledig opgezet worden anders ontstaat er kortsluiting. Of dit de reden was of dat het toeval is, is niet bekend. Hopelijk is het euvel verholpen als de 2e race wordt verreden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten