donderdag 17 mei 2012

Just for fun goes German

Onder de naam "Just for fun" gaan 5 leden van het zootje ongeregeld meedoen aan de 12 uurs race in Moers (Dld).
Deze personen zijn: Maurice, Arjan, Lars, Edje en ikzelf. De race vind net als vorig jaar plaats op de baan van SRC Niederrhein in Moers en wordt ook weer verreden met Slot-it auto's.
Anders dan in Nederland zorgt de organisatie niet voor de auto's, maar dienen de teams hier zelf voor te zorgen. Helemaal anders is het feit dat er ook meer teams kunnen deelnemen dan dat er sporen zijn. Er wordt wel 12 uur geraced, maar ieder team staat er een keer naast.
Daarnaast heeft de organisatie voor nog een leuke "afwijking" gekozen. In feite wordt de race opgedeeld in 3 maal een 4 uurs race: Er wordt eerst 4 uur met een Slot-it Classic geraced, dan 4 uur met een Slot-it Group C en vervolgens 4 uur met een Slot-it GT.
Als classic wordt mijn GT40 gebruikt, die door Edje is geprepareerd en waarmee hij in Moers als een 10.6 mee heeft gereden, zijn snelste tijd ooit op die baan, dus dat belooft wat. Als group C wordt de Jaguar gebruikt waar we ook vorig jaar mee hebben gereden. Als GT komt een Nissan R390GT1 (shorttail) op de baan, die door een kennis van Edje van een mooi fel geel kleurtje is voorzien.


Daarnaast neemt Edje nog een aantal auto's mee als reserve auto's mocht een van de auto's het begeven.
Vandaag, hemelvaartsdag, zijn Edje en Lars en Arjan (die er een lang weekend van maakt, hij heeft een hotelletje in de buurt) al in Moers om de auto's uitgebreid te testen. Zaterdag in alle vroegte komt Maurice mij dan ophalen, waarna we Edje en Lars oppikken, en we vervolgens doorrijden naar Moers.
Arjan heeft via onze sponsor SenC di sign nog iets leuks voor de race weten te regelen, wat dat is kunnen jullie lezen en zien in het verslag van de race.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten